Test hvilke banker som har Norges beste forbrukslån

Forbrukslån, smålån og kontokreditt er noen eksempler på hva som går under kategorien usikrede lån. På dagens marked finnes det flere titalls tilbydere av usikrede lån. Disse markedsfører videre lånene under ulike navn. Det er forholdsvis enkelt å få en oversikt over hvilke banker som tilbyr hvilke lån, og til hvilken rente. Ved å bruke en låneportal, får du oversikt over hvilke banker som tilbyr hvilke lån. Her fremstilles også rente og nedbetalingstid. Du kan også enkelt søke om lån gjennom disse portalene. Slik kan du enklere finne banken med best tilbud for din situasjon.

Lån uten sikkerhet

Forbrukslån uten krav om sikkerhet betyr at bankene låner ut penger uten å stille pant i en eiendom eller eiendel registrert på deg som låntaker. Når bankene låner ut penger med sikkerhet tar de pant i bolig eller bil. Dette gir en garanti for at de får tilbake pengene sine. Ved forbrukslån har de ingen garanti. Dette er grunnen til at renten på lån uten sikkerhet er mye høyere enn renten på boliglån. Å låne ut penger uten sikkerhet regnes som høy risiko. En høy rente vil dermed kompensere for dette.

  • Du velger selv hva pengene brukes på
  • Bankene har ingen garanti for pengene som lånes ut

Hvordan finne det beste tilbudet

Da det finnes så mange lånetilbydere på markedet, er det lett å miste oversikten over tilbudene. Det er her en tredjepart kommer inn. På nett i dag, er det enkelt å finne nettsider som tilbyr sammenligning av lån. Her kan du sende inn en lånesøknad til alle bankene disse sammenligningstjenestene samarbeider med. Det gjør det enklere å søke om lån. Slik behøver du kun forholde deg til én part. Samme søknad blir sendt til alle. Du får også alle tilbudene sendt til denne nettsiden. Dette gir en enkel oversikt over hvert tilbud.

  1. Bruk en låneportal
  2. Søk gjennom en tredjepart
  3. Sammenlign alle tilbudene

Viktig å tenke på

Det er vanlig å la impulsene ta over, når du får muligheten til å låne mye penger. Kanskje mer enn du har behov for. Vanlige feil å begå, er å ikke ta høyde for hva du faktisk har mulighet til å betjene. I noen tilfeller kan du ha behov for penger raskt inn på konto. Da kan lån til forbruk være en mulighet. Lån derimot ikke mer enn nødvendig, selv om tilbudet er der. Velg riktig nedbetalingstid. Mange ser på hva lånet koster i måneden. Ta høyde for hvor lenge du må nedbetale på lånet. Kort nedbetalingstid gir lavere totalkostnad. Lenger nedbetalingstid gir derimot lavere månedlige kostnader.

  • Se på totalkostnaden
  • Sammenlign effektiv rente

Det kan også være en fordel å bruke en anbudsside. På denne måten kan du sende samme lånesøknad til flere banker, og kan få tilbud om lån fra flere. Det er en god måte å spare tid på. Du behøver ikke sende søknad til alle aktuelle banker. Slik sparer du penger, og får en oversikt over alle tilbudene. Her er det viktig å ikke være forhastet. Vent med å takke ja til et tilbud, til alle bankene har svart. Da har du oversikt over hva hver enkelt kan tilby, og kan enkelt finne frem til det lånet med lavest rente og best betingelser.

Sammenlign alt, alltid

Når du søker om lån til forbruk, er det renten og nedbetalingstiden som oftest havner i fokus. Lav rente betyr lave ekstrakostnader. Kort nedbetalingstid, betyr lave ekstrakostnader over tid. Skal du først ta opp lån, lønner det seg å gjøre det så billig som mulig for deg selv. Du bør ha fokus på dette, og ikke alle andre faktorer. De fleste banker opererer med et etableringsgebyr. Dette er en sum du må betale for å opprette lån i banken. Noen banker har også et ekstra månedsgebyr. Dette betales i tillegg til rentene.

Samle flere lån til ett

Ved refinansiering samler du alle mindre lån sammen til ett større. Dette enten i form av et forbrukslån, eller økt boliglån. Når du skal refinansiere, gjelder andre regler enn ved opptak av nytt lån. Prosessen er derimot veldig lik. Lån til forbruk har en maksimal nedbetalingstid på fem år. Ved å refinansiere, kan du få en nedbetalingstid på inntil 15 år. Renten på refinansieringslån er det samme som lån til forbruk. Dette med du velger å refinansiere boliglånet. Har du bolig, kan det være mulig å legge annen gjeld inn i boliglånet. Hvis ikke, er lån til forbruk en mulighet for å samle smålån og kredittkort.

  • Samle flere små lån til ett større
  • Samle kredittgjeld og handlekontoer

Siden du samler alle lån og kreditter hos en bank i ett lån, får du kun én rente å forholde deg til. Også kun én bank å betale til. I de fleste tilfeller vil det være lønnsomt. Det er likevel enkelte ting som er viktig å tenke på. Maksgrensen på fem år, gjelder også for kredittkort. Hvis du ikke benytter deg av kortet, skal du ha nedbetalt det i løpet av fem år. Da lønner det seg ikke med et lån som løper lenger enn dette. Noen kredittkort har faktisk lavere rente enn lån til forbruk. Vær oppmerksom på dette.

Nyttige hjelpemidler

Hos de fleste tilbydere av forbrukslån, kan du finne en lånekalkulator. Dette er et godt verktøy for å finne ut av hvor mye du kan forvente å måtte betale for et lån. En låneportal er et nyttig hjelpemiddel dersom du ønsker en oversikt over de ulike bankenes rentesats. Ved å legge inn ønsket sum og nedbetalingstid, får du en oversikt over hvilken rente som tilbys hos ulike låneaktører. Du kan også benytte deg av en anbudsside. Slik kan du spare tid, da du kun behøver fylle ut en søknad.

Oppsummering

Det lønner seg alltid å sammenligne ulike lånetilbud før opptak av lån. Slik kan du enklere finne det beste tilbudet for din situasjon. Se alltid på den effektive renten ved sammenligning av lån. Kort nedbetalingstid gir lavere totalkostnader. Dersom du har mange lån, kan du søke om refinansering av disse. Da samler du all gjeld i ett lån, med eller uten sikkerhet. Økt boliglån gir lavere rente. Det finnes flere nyttige hjelpemidler ved sammenligning av lån. Lånekalkulator, låneportal og anbudssider er eksempler på disse.

Ofte stilte spørsmål

Hva kan jeg bruke forbrukslån til?

Du står fritt til å disponere et lån til forbruk slik du selv ønsker. Det er en gjenganger på markedet å søke dette til oppussing av hus, en lenger ferie eller refinansiering. Det er likevel ingen fasit. Her er det opp til deg, hva du trenger eller ønsker å bruke penger på.

Hvorfor er renten så høy?

Renter på lån til forbruk er høyere enn renter på både bolig- og billån. Dette fordi bankene står med høyere risiko når de låner ut penger uten sikkerhet. Ved å ta pant i enten bolig eller bil, sikrer banken seg penger, dersom du ikke kan betjene lånet. Denne sikkerheten finnes ikke ved lån uten sikkerhet. Derfor blir renten høyere.

Hva er betalingsforsikring?

De fleste banker tilbyr en form for betalingsforsikring for lån og kredittkort. Du kan søke forsikring for å dekke månedlige utgifter, dersom du er arbeidsledig eller midlertidig arbeidsufør. Dette kan være på grunn av sykdom over en viss periode. Hvor lang periode forsikringen dekker, varierer fra bank til bank. De fleste dekker i minimum ett år.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *